RUY otti yhteen Johtorenkaan kanssa

Pitkät perinteet omaava taisteluammunta RUY:n ja Johtorenkaan välillä käytiin 6.3. Suojeluskuntatalolla Helsingissä. Taisteluammunta on aina varsin mielenkiintoinen – tarina kertoo että joskus takavuosina siihen saattoi kuulua jopa ammunta liikkuvasta ajoneuvosta. Ihan tähän ei nyt päästy, mutta jännittävä ammunta silti oli, sillä ampumapaikkoja oli useita, viattomia sivullisia (toki vain maalitauluina) tuli varoa ja kiirekin oli. RUY sai kisaan luokattoman pienen joukkueen, kun jäsenistä paikalle saatiin vain Auvo Viita-aho, Jukka-Pekka Schroderus ja Kare Vartiainen. Karekin on yleensä ampunut johtorenkaan joukkueessa. Kolmen parhaan tulokset kun laskettiin, hävisi RUY murskaavasti luvuin JR 13.499 – RUY 9.950.

Mielenkiintoinen tarina liittyy palkintopokaaliin. Pokaali otettiin käyttöön jo vuonna 1938 Johtorenkaan ja Rannikotykistörykmentti 1:n upseerien välisenä kiertopalkintona. Viimeinen kaiverrus pokaalissa on kuitenkin vuodelta 1940, kunnes eräs johtorenkaan jäsen löysi pokaalin kirpputorilta vuonna 1995 ja palautti sen alkuperäiseen käyttönsä. RTR1:ä ei toki enää ollut, mutta pian löydettiin RUY luonnolliseksi rannikkoupseerien perinteen jatkajaksi.

Lämmin kiitos järjestelyistä Johtorenkaalle. Ensi vuonna uudestaan ja isommalla joukkueella.

PJ

Paikalla olivat RUY:stä Kare Vartiainen, JP-Schroderus ja Auvo Viita-aho. Kuvassa myös Johtorenkaan jäseniä, joista oikealla ratamestarina toiminut Lasse Koskela

SRA-stagen briefing

Sinua saattaa kiinnostaa myös....

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

css.php