RUY:n vuosikokous pidettiin Suomenlinnan kerholla

Keskiviikkona 3.4.2019 järjestettiin Rannikkoupseeriyhdistyksen vuosikokous Suomenlinnan upseerikerholla. Samaan aikaan kokoontui Meriupseeriyhdistys Merisotakoululla. Kokousten jälkeen kokoonnuttiin yhteiseen esitelmätilaisuusteen ja iltapalalle.

Yhdistysten (RUY ja MY) jäsenet kuuntelemassa esitelmää.

Vuosikokouksessa puhetta johti selkeällä otteella kapteeni (res) Kimmo Mäkipeska. Kokouksessa päätettiin sääntömääräisistä asioista kuten toimintakertomus, tilinpäätös ja hallituksen kokoonpano. Hallitukselle myönnettiin tili- ja vastuuvapaus, jonka jälkeen hyväksyttiin yhdistykselle vuoden 2019 toimintasuunnitelma ja talousarvio.

Puheenjohtajaksi valittiin uudelleen kommodori (evp) Auvo Viita-aho. Hallituksessa tapahtui yksi muutos komentajakapteeni Heikki Heilalan (PE) jäädessä pois ja luutnantti Jani Jokisen (UUDPR) tullessa tilalle.

Puheenjohtaja luovutti Jarmo Valtimolle hyvin ansaitun standaarin

Kokouksessa jaettiin huomionososoituksia seuraavasti:

Yhdistyksen kultainen ansiomerkki prikaatikenraali Asko Kilpiselle. Kilpinen ei päässyt tilaisuuteen, mutta merkki luovutettiin samassa tilassa seuraavana päivänä 5.4. RT-säätiön ja RT:n perinneyhdistyksen 40-vuotisjuhlassa.

Yhdistyksen hopeinen ansiomerkki kommodori Sakari Martimolle (ei päässyt paikalle)

Yhdistyksen hopeinen ansiomerkki kommodori Auvo Viita-aholle

Yhdistyksen standaari Jarmo Valtimolle

Kokouksessa julkistettiin myös RP-lehden vuoden 2018 kirjoittaja ja kaksi parasta artikkelia, jotka kaikki palkittiin stipendillä. Vuoden kirjoittajaksi valittiin Suomenlahden Rannikkotykistökilta useista hyvistä kirjoituksista vuonna 2018. Vuoden artikkeleiksi valikoituivat tutkija, FM Tuomas Värjön ”Suunnitelmista todellisuuteen – ohjukset ja Suomen meripuolustus toisesta maailmansodasta 1960-luvulle” sekä komentajakapteeni Ville Suomisen ”Suomen laivasto 100 vuotta”. Molemmat artikkelit julkaistiin lehdessä 2/2018. Ville Suominen oli paikalla ottamassa vastaan huomionosoituksen.

Kokouksen jälkeen professori Ohto Manninen piti mielenkiintoisen esitelmän ”Sotalaivoista Suomenlinnan seudulla”. Esitelmä antoi kuulijoille paljon uutta tietoa ja hauskoja yksityiskohtia sekä Suomenlahdella käytetystä kalustosta ja tapahtumista että myös professorin omista kokemuksista niiden ympäriltä.

Lisätietoa jäsensivuilla.

Sinua saattaa kiinnostaa myös....

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

css.php