Rannikkoupseerit Pariisiin!

Rannikkoupseereita on jatkuvasti jossakin päin maailmaa pitkillä komennuksilla. Usein jäseniämme maailmalla on päästy hyödyntämään niin, että yhdistys on voinut nauttia paikalla olevan jäsenemme etukäteisvalmisteluista ja opastuksesta retken aikana. Vähällä olimme päästä viime vuonna mm. Viroon tällä periaatteella. Ainakin Saksassa olemme aikanaan käyneetkin. Ja onhan muuten Tavailan Arvi kaiketi vielä ensi vuonnakin Kiinassa…. Tällä kertaa avautui kuitenkin mahdollisuus käydä Ranskassa, jossa komentaja Anssi Munkki on parhaillaan puolustusasiamiehenä.

Jos korona suo, suuntaa yhdistys Pariisiin perjantaina 20. toukokuuta kello 7.35 lennolla Helsingistä. Paluu on sunnuntaina 22. toukokuuta Pariisista klo 19.00 alkaen.

Saamme katsaukset paikalliseen toimintaan ja ilmapiiriin Anssin lisäksi suurlähettiläs Teemu Tannerilta. Pariisin kohteiden (alustavasti Sotamuseo ja Napoleonin hauta) lisäksi käymme tutustumassa Brestin laivastotukikohtaan ja merimuseoon. Yövymme yhden yön Brestissä. Pariisissa jää aikaa myös omaehtoiseen tutustumiseen.

Anssi on joka tapauksessa tehnyt jo hienoja valmisteluja niin vierailukohteiden kuin logistiikankin osalta. Toivottavasti matka pystytään vihdoin taas järjestämään.

Kun ilmoittautuminen avattiin jäsenkirjeellä, saatiin käytännössä saman tien lähes koko seurue kokoon. Lentolippuja on varattu 30 ja pari paikkaa on vielä jäljellä. Yhdistys sponsoroi matkaa huomattavasti. Matkan hinnaksi jäsenille jää 650 euroa ja palveluksessa olevalle nuorisolle (ltn-kaptl) 350 euroa. Kadetit lähtevät mukaan ilmaiseksi. Ilmoittaudu (tai kysy ensin onko tilaa…) jarmo.valtimo@rannikonpuolustaja.fi.

Tässä matka, jonka takia kannattaa liittyä yhdistykseen, jos et jo ole jäsen!

Brestin laivastotukikohta

Sinua saattaa kiinnostaa myös....

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

css.php