Vuosikokous 5.3.2024

Rannikkoupseeriyhdistyksen 90. toimintavuosi (2023) saatiin pakettiin ja kuluva vuosi suunniteltua kun pienehkö joukko yhdistyksen ”veteraaneja” kokoontui vuosikokoukseen Suomenlinnan upseerikerholle keväisen tiistaina 5.4.2024. Kokousta johtamaan saatiin yhdistyksen varapuheenjohtaja kommodori Olavi Jantunen ja asiat kokouksessa esitteli pääosin yhdistyksen pitkäaikainen sihteeri komentaja Jarmo Valtimo.

Vuosi 2023 oli juhlavuosi, joten kohtuullisen suuri negatiivinen tulos on varmasti perusteltavissa, olkoonkin että yllätyksiä tuli lähinnä suuriksi kohonneista Lontoon jäsenmatkan kustannuksista sekä nousseista Rannikon puolustajan postimaksuista. Viime vuoden tapahtumista keskeisimpiä olivat Lontoon jäsenmatkan lisäksi retki Kuivasaareen, ohjusseminaari, miekkajuhla, esitelmät ja torstailounaat sekä vuosipäivän iltajuhla. Myös RP-lehden päätoimittaja vaihtui kun Mikko Laakkonen luovutti tehtävän Juha-Antero Puistolalle. Kokouksessa myönnettiin yhdistyksen hopeinen ansiomerkki RP-lehden toimitusneuvoston puheenjohtaja, kontra-amiraali Timo Junttilalle. Tilaisuudessa palkittiin myös ansioituneita RP-lehden kirjoittajia, joista paikalle oli saapunut kapteeniluutnantti Jusa Väistö.

Tavan mukaan kokouksessa pidettiin hiljainen hetki vuonna 2023 menehtyneiden jäsenten muistoksi. Pois lähteneiden joukossa oli myös kunniajäsenemme vuosineuvos Jaakko Ihamuotila. Alkuvuodesta 2024 menehtyi myös toinen kunniajäsenemme, kenraali Jaakko Valtanen. Yhdistyksen hallitus olikin päättänyt kahden uuden kunniajäsenen valinnasta. Kokouksessa kutsuttiin kunniajäseniksi eversti Ossi Kettunen ja majuri res Eero Sivunen. Muut kunniajäsenet ovat eversti Torsti Lahti, prikaatikenraali Asko Kilpinen ja presidentti, res kapteeni Sauli Niinistö.

Valituista kunniajäsenistä pääsi eversti (evp) Ossi Kettunen myös paikan päälle. Kuva Ove Enqvist. Muita kuvia kuvapankissa.

Kuluvan vuoden päätapahtumia ovat jäsenmatka Tukholmaan keväällä ja jäsenretki Miessaareen syksyllä. Esitelmiä pidetään matkan varrella ja jatkossa myös miekkajuhla järjestetään taas joka vuosi. Yhdistyksen hallitus valittiin jatkamaan nykyisellä kokoonpanollaan ja yhdistyksen puheenjohtajana valittiin jatkamaan kommodori Auvo Viita-aho. Aikataulusyistä ei RUY järjestä nyt keväällä seminaaria, mutta hallitus iteroi kokouksessaan että seuraavan seminaarin aiheeksi sopisi hyvin rannikkojoukkojen tulenjohto ja maalinosoitus, jonka kehityskaaren loppupäässä alkavat lennokit ja dronet näytellä yhä merkittävämpää osaa – ehkä sitten keväällä 2025?

Kokouksen päätteeksi kommodori Jukka Savolainen, joka toimii verkostojohtajana (Vulnerabilities and Resilience) Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksessa (HybridCOE), piti ajattelua laajentavan esitelmän globaaleista uhista ja maalasi varmasti monien mieliin skenaarioita, joita ei heti tule ajatelleeksi. Ja päälle tietysti syötiin ja vaihdettiin ajatuksia.

Sinua saattaa kiinnostaa myös....

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *